Wilt u zich goed laten informeren dan hebben wij daar onze energiecoaches voor. Dit zijn enthousiaste en goed oplgeleide vrijwilligers, die met hun inzicht en ervaring u helpen om uw woning door andere - meer duurzame - ogen te bekijken. 

1. De greenhopper

De greenhopper is het meest duurzame tinyhouse van Breda. Ze staat om de twee weken in een andere wijk in de stad en heeft als doel mensen globale informatie te geven over wat er mogelijk is op het gebied van energietransitie. Ze wordt bemand door onze zeer ervaren energiecoaches en door mensen van de gemeente Breda. Zelfs als u geen vragen heeft, is het altijd leuk om even binnen te stappen om dit huisje van binnen te bekijken. U bent in elk geval uitgenodigd

2. Informatieavond

Wanneer de greenhopper in een wijk staat, organiseert Bres daar ook altijd een informatieavond. Tijdens deze avond wordt er globaal ingegaan op het type huizen dat er in de wijk staat en welke mogenlijkheden tot energiezuinig wonen er dan beschikbaar zijn. Ook is er ruim de tijd voor vragen en ideeen. Deze bijeenkomsten zijn vaak een eye opener, omdat u ook hoort wat uw buurtgenoten al gedaan hebben om energiezuiniger te wonen. 

3. Keukentafelgesprek

Wilt u de persoonlijke aandacht van een energiecoach? Dan vraagt u een keukentafelgesprek aan. U vult vooraf een vragenlijst in, zodat de coach al een indruk heeft van de woning. Vervolgens maakt u een afspraak en de coach kan u in een gesprek van ongeveer een uur een batterij aan ideeen geven die u kunt toepassen in uw woning.