Op deze pagina vindt u antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over BRES.
Staat uw vraag er niet bij? Schroom dan niet om contact op te nemen.

Algemeen

 • Wat is BRES?

  BRES is een Bredase energiecoöperatie. Opgericht door burgers om onze energievoorziening goedkoper en  schoner te maken.  BRES helpt inwoners van Breda hun huizen energiezuinig en comfortabel te maken. Daarnaast willen we met elkaar 10% van de energiebehoefte van de stad lokaal via zon en wind opwekken. We zijn niet zomaar een energiebedrijf. Want als coöperatie werken we zonder winstoogmerk. Bovendien kan iedereen lid worden en zo meebeslissen over de koers die we samen varen. Hoe meer leden, hoe groter onze collectieve kracht. Zo zijn we straks samen eigenaar van een stedelijk energiebedrijf dat  inwoners van Breda helpt energie te besparen en lokaal energie opwekt. Iets waar jij en de rest van Breda wijzer van wordt!

Milieu

 • Wat is het rendement van de besparingsmaatregelen?

  Elk huis is anders! Door isolatiemaatregelen kan het gasverbruik in veel gevallen met zo’n 30% dalen. Met zonnepanelen kan het elektriciteitsverbruik worden verlaagd – hoeveel hangt onder meer af van de grootte van het dak.

  Milieu Centraal heeft een aantal berekeningen gemaakt van de verwachte besparing van een aantal woningtypes. Bekijk deze hier (LET OP: aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden).

  Vraag hier een energiescan met besparingsadvies aan voor uw eigen woning.

Financieel

 • Wat kost het als ik samen met BRES mijn huis energiezuinig maak?

  Elke woning is natuurlijk anders en elke maatregel heeft een andere prijs. Wij bekijken samen met u uw woning en samen zoeken we een pakket maatregelen dat het beste rendement oplevert. Afhankelijk van de woning kunnen de kosten voor het pakket maatregelen tussen pakweg € 5.000 en € 12.000 uitkomen. Daarmee bespaart u jaarlijks enkele honderden euro’s tot meer dan € 1.000 op uw energiekosten.

De verbouwing

 • Met wat voor materiaal wordt de verbouwing uitgevoerd?

  Gebruik van kwalitatief goede materialen is de basis voor energiebesparing. BRES staat voor kwaliteitsproducten en werkt met (zoveel mogelijk lokale) vaklieden. Op informatieavonden nemen we meestal isolatiematerialen mee, zodat u vooraf zelf kunt zien om wat voor materialen het gaat. Indien u voorkeur heeft voor het gebruik van bepaalde materialen, kunt u dat aangeven.