Deelname aan Princenstroom betekent dat de leden zich verbinden aan het doel van coöperatie Princenstroom om 15 jaar lang groene stroom op te wekken en hierover individueel belastingvoordeel te genieten. 

 

De toelichting over deelname en ontbinding van het lidmaatschap en verzekering, komen terug in het huishoudelijk reglement. 

Heeft u nog een vraag? Stuur ons een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 • Wat is een EAN-code en waar vind ik het?

  Een EAN-code is het identificatienummer van een energieaansluiting. Dit betekent dat iedere elektriciteits- en gasaansluiting een unieke code met zich meedraagt. De EAN-code gebruiken transporteurs en leveranciers in hun onderlinge communicatie. Deze code hebben wij nodig om uw deelname door te geven aan uw energieleverancier.

  De EAN-code voor elektriciteit zoeken we op via het openbare EAN-codeboek. Deze code zetten we op de ledenverklaring, onder de naam (op de laatste pagina, om te tekenen). De code staat ook op uw energierekening of jaarafrekening.

   

   

 • Doet mijn energieleverancier mee met de postcoderoosregeling?

  Helaas zijn energiebedrijven niet verplicht om de teruggave van energiebelasting toe te passen.

  Deze energiebedrijven werken zeker mee: 

  Anode

  Budget Energie

  DE Unie

  Delta

  Eneco

  Engie

  Greenchoice

  Hezelaer Energy

  Huismerk Energie

  HVC Kringloop energie

  NLD Energie (Noordelijk Lokaal Duurzaam: Coöperatieve Vereniging)

  NLE (Nederlandse Energie Maatschappij)

  Pure Energie

  Qurrent

  Servicehouse

  Oxxio

  Nuon

  Mocht uw energiebedrijf hier niet tussenstaan, dan kunt u overstappen. Indien u overstapt naar Hezelaer Energy, een lokale energieleverancier, kunnen zij ook de administratie van overstappen voor u regelen. 

   

 • Wat gebeurt er met het inleggeld van leden als Princenstroom niet gerealiseerd wordt?

  Princenstroom is voor bijna 85% verkocht. Door voorfinanciering van de resterende 10% kunnen we Princenstroom realiseren! 

   

 • Waar is Princenstroom tegen verzekerd?

  Verzekering

  De installatie is verzekerd tegen externe factoren, waaronder wordt verstaan: stormschade, maar ook schade als gevolg van calamiteiten aan het gebouw (b.v. brand). Van de verzekering zijn uitgesloten schades die ontstaan als gevolg van terrorisme of natuurrampen.

  Hagelschade is wel verzekerd! 

 • Wanneer vindt uitbetaling van restwaarde plaats?

  De uitbetaling van restwaarde naar aanleiding van verhuizing of overlijden vindt plaats uiterlijk 3 maanden na opzegging van het lid en indien de coöperatie over voldoende liquide middelen beschikt om aan haar vaste verplichtingen te kunnen blijven voldoen.

  De uitbetaling van restwaarde naar aanleiding van motiverende redenen van het Lid vindt plaats in het eerste kwartaal van het jaar volgend op het jaar van opzegging, mits de coöperatie over voldoende liquide middelen beschikt om aan haar vaste verplichtingen te kunnen blijven voldoen. 

   

 • Hoe wordt de restwaarde bepaald?

  De installatie wordt over 15 jaar afgeschreven, de looptijd van de regeling verlaagd tarief. Het afschrijvingspercentage bedraagt 7% per jaar. 

   

 • Kan ik mijn lidmaatschap bij Princenstroom tussentijds beëindigen?

  Leden die uittreden vanwege verhuizing buiten de postcoderoos of bij overlijden ontvangen de restwaarde van hun inleg terug, onder aftrek van administratiekosten.

  Leden die om hen moverende redenen uittreden ontvangen 50% van de restwaarde van hun inleg terug, onder aftrek van administratiekosten.

  Leden die door sterke verlaging van hun elektriciteitsgebruik niet meer kunnen profiteren van de belastingaftrek, kunnen het overschot in blokken van 500 kWh terugverkopen aan de coöperatie. Leden ontvangen de restwaarde van de aangeboden inleg terug, onder aftrek van administratiekosten.

  Het bestuur is bevoegd om afzonderlijke gevallen afzonderlijk te beoordelen. Zie onderstaande statuten