BRES werkt samen met een groot aantal lokale partners. De belangrijkste partner van BRES ben jij als inwoner van Breda. BRES kan alleen blijven bestaan met de steun van enthousiaste leden. 

Daarnaast werkt BRES samen met gemeente Breda. Medewerkers van de gemeente en vrijwillige energiecoaches van BRES staan samen bij het mobiele informatiecentrum Greenhopper.  Bij dit tiny house krijgen inwoners van Breda advies over verduurzamen. De Greenhopper vind je de komende tijd op verschillende plekken in Breda. Op de WoonWijs Breda website bekijk je de agenda van de Greenhopper.

Ook WoonWijs Breda is een initiatief van gemeente Breda en Bredase Energie Coöperatie BRES. Hier lees je alles over stap voor stap verduurzamen van je huis. Met nuttige informatie, brochures en advies helpen we je graag op weg. 

 

 

 

"Alleen verduurzamen of ook meer comfort?"

Rogier Moers is eigenaar van een vrijstaande woning aan de Markt in Prinsenbeek sinds 2017. Sinds hij hier woont is hij zich uitgebreid gaan verdiepen in de mogelijkheden om zijn huis te verduurzamen.

Lees meer

Building Breda

Building Breda

Mark Canjels, directie secretaris van Building Breda kent BRES al heel lang. Al veel langer zelfs dan de coöperatie bestaat. Vanuit zijn studententijd namelijk  was Mark betrokken bij  BRESS, de Bredase sportvereniging.

Lees meer

Wonen zonder gebruik van gas

Wonen zonder gebruik van gas

Gemeenten en woningcorporaties zoeken naar oplossingen voor de noodzakelijke energietransitie. In Breda vindt momenteel een pilot plaats van AlleeWonen met bewoners van de flat Moerwijkzicht in de Hoge Vught.

Lees meer