Infoavond Brabantpark

 Registratie gesloten
 
0
BRESbreda_huis
Categorie
Bres Activiteiten
Datum
2019-05-15 19:30 - 22:00
Locatie
DE BUURTZAAK Teteringsedijk 2
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gemeente Breda werkt toe naar een volledig duurzame energievoorziening in 2044. Dat lijkt nog ver weg, maar er moet ook nog veel gebeuren.  De Bredase Energiecoöperatie BRES kan u helpen bij het verduurzamen van uw eigen woning. Dat begint altijd met energiebesparing en isolatie; en er zijn ook mogelijkheden om het huis voor te bereiden op verwarmen zonder gebruik van aardgas. Welke maatregelen kunt u daarvoor te treffen en wat levert het u op? 

15 mei, 19.30 uur Informatieavond energieneutraal wonen  

Op woensdag 15 meiorganiseert energiecoöperatie BRES een informatieavond over energieneutraal wonen. De avond start om 19.30 uur bij de Buurtzaak aan de Teteringsedijk 2. Voor vragen en aanmelden voor de informatieavond, kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

15 mei, 21.00 uur Informatie collectieve inkoop zonnepanelen 

Ook in 2018 heeft BRES in Brabantpark een informatieavond georganiseerd. Op die avond bleek veel interesse voor het plaatsen van zonnepanelen. Daarom is besloten om een avond te organiseren over de mogelijkheden om gezamenlijk zonnepanelen in te kopen. Door collectief in te kopen kunnen we wellicht een lagere prijs bereiken. Daarom hebben we (lokale) partijen met goede kwaliteit en service gevraagd een aanbod te doen. Dat aanbod lichten we toe en samen kijken we hoeveel huishoudens in Brabantpark mee zouden willen doen.Dat doen we op dezelfde avond na de pauze om 21.00 uur. Heeft u dus alleen interesse in zonnepanelen dan kunt u ook alleen bij het tweede deel van de avond aansluiten. 

Online grip op je energieverbruik

De eerste stap naar energieneutraal wonen is inzicht krijgen in uw huidige energiegebruik van elektra en gas. Via de slimme meters van netwerkbeheerder Enexis, kunt u inloggen op West-Brabant Energie Inzicht. Op uw computer of mobiele telefoon kunt u zelf zien hoeveel gas en elektriciteit u gebruikt en hoeveel u nog kunt besparen. U kunt uw energieverbruik zelfs op uur-basis bekijken. Hierdoor krijgt u meer grip op uw energiekosten.

Gemeente Breda en energiecoöperatie BRES bieden u aan om gratis gebruik te maken van West-Brabant Energie Inzicht om zelf meer inzicht te krijgen in uw energieverbruik. 

Bent u geïnteresseerd dan kunt u zich aanmelden via  https://west-brabant.energieinzicht.nl/meldjenuaan.

 
 

Powered by iCagenda