Het gaat goed met de interesse voor energietransitie in Breda. Er zijn steeds meer huishoudens die meer willen weten over wat ze kunnen doen om hun huis energiezuinig en zelfs energieneutraal te kunnen maken. 

Al dit succes zorgt ervoor dat onze energiecoaches het druk hebben en, zoals we het nu inschatten, steeds drukker gaan krijgen. 
Daarom zoeken we naar nieuwe vrijwilligers die zich willen laten opleiden tot energiecoach. 

Wat houdt dat in, een energiecoach?

Wanneer je je als vrijwillige energiecoach aanmeldt, krijg je natuurlijk eerst een training. We zorgen dat je voldoende informatie hebt om een goede inschatting van een woning te maken en om de meeste vragen direct te kunnen beantwoorden. Nadat je de training hebt voldaan, ga je eerst met een andere energiecoach mee naar een keukentafelgesprek. 

Dat is... inderdaad ...een gesprek bij mensen thuis (aan de keukentafel). Hier wordt besproken wat de woningeigenaar wil met zijn/haar woning en hoe zij dat zo energiezuinig mogelijk kunnen krijgen. Jij bent als expert aanwezig om verschillende mogelijkheden voor te leggen, te helpen bij het afwegen van de "voors en tegens" van de keuzes die genomen worden en je kunt zelfs - met hulp van het hele Bres Team - de woningeigenaren helpen bij het offertetraject. Je ziet al, het is een hele diverse klus, energiecoach zijn. Maar in de basis help je de woningeigenaren van Breda de stad net dat beetje energiezuiniger te maken. Als dat geen goede reden is om vrijwilligerswerk te gaan doen!

Meld je aan!

Ben je over de streep en wil jij onze nieuwe Energiecoach worden? Laat dan hier jouw gegevens achter.

Wil je meer weten over het worden van een vrijwilliger / Energiecoach bij BresBreda? Neem dan contact op met Joop Vaane, onze coordinator vrijwilligers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met jouw contactgevens (en in de kop de tekst "Energiecoach worden") dan zorgen wij ervoor dat je zo snel mogeijk in contact wordt gebracht met ons team vrijwilligers.