BRES maakt duurzame en betaalbare energie mogelijk voor alle huishoudens in Breda. Ook met de zon.
Ga jij voor zonnepanelen op je eigen dak of voor een collectief zonproject?

Zonnepanelen op je eigen dak

Is jouw dak geschikt om zonnepanelen te plaatsen en wil je zelf energie opwekken? Doe dan mee met onze collectieve inkoopacties. Door gezamenlijk zonnepanelen in te kopen is de prijs een stuk lager. Dat scheelt in de portemonnee; daarom heeft BRES, de Bredase Energie Coöperatie, (lokale) partijen met goede kwaliteit en service gevraagd een aanbod te doen.

In 2019 is BRES gestart met een collectieve inkoopactie voor verschillende wijken in Breda, dit was een groot succes! Eind 2019 is deze actie succesvol afgerond, er staan helaas nog geen nieuwe acties op de planning voor 2020. 

Meedoen aan een zonproject?

Als zonnepanelen op je eigen dak niet kunnen omdat het dak verkeerd ligt, er te veel schaduw op de panelen valt, omdat je het niet mooi vindt of omdat je geen eigen dak hebt, kun je vaak  meedoen aan collectieve zonprojecten. Op dit moment zijn er geen lopende collectieve inkoopacties, maar houdt onze Facebook in de gaten voor het laatste nieuws op dit gebied. 

Zonproject Zonneveste (aanmelden niet meer mogelijk)

Het pand van de Nieuwe Veste beschikt over een plat dak van ongeveer 4000 m2. Ideaal voor het plaatsen van 930 zonnepanelen! Installatiebedrijf  Hoppenbrouwers Techniek heeft de zonnepanelen op het dak gelegd. “Het mooie van ‘Zonneveste’ is dat we als lokale energiecoöperatie samen met de Nieuwe Veste en gemeente Breda het mogelijk hebben gemaakt voor Bredanaars om te investeren in een lokaal groen initiatief. BRES is eigenaar van het systeem en de groene stroom wordt rechtstreeks geleverd aan de Nieuwe Veste. Dat betekent ook een grote stap in de verduurzaming van het pand." legt Jan Schouw uit.

Zonproject Princenstroom (aanmelden niet meer mogelijk)

De Meubelboulevard heeft 3.500 m2 dakoppervlak beschikbaar gesteld waar het collectieve zonnedak 'Princenstroom' is gerealiseerd. We maakten hierbij gebruik van de postcoderoosregeling. Die is bedoeld voor mensen die geen geschikt eigen dak hebben voor zonnepanelen. Zij kunnen een stukje zonnedak kopen en daarmee groene stroom opwekken. Van de energierekening thuis mogen ze de betaalde energiebelasting aftrekken over de hoeveelheid stroom die ze op het collectieve dak opwekken ('salderen').