BRES maakt duurzame en betaalbare energie mogelijk voor alle huishoudens in Breda. Steeds meer mensen zien de voordelen van zonnepanelen op hun dak. Toch kan het een kostbare investering zijn! BRES organiseert regelmatig collectieve inkoopacties, waardoor je 15% voordeliger uit bent.

BRES selecteert voor deze acties een lokale en betrouwbare installateur die een scherpe prijs hanteert. Via de Solarscan kun je zien hoe geschikt jouw dak is voor zonnepanelen. Goed om te weten: deze Solarscan houdt geen rekening met schaduwwerking door bomen of andere objecten.

Een collectief zonnedak via BRES en Stichting Zonnebank Breda

Wil of kun je zelf geen zonnepanelen op je dak hebben? Een collectief zonnedak is dan ideaal! Voor de ontwikkeling van collectieve zonnedaken werkt BRES samen met Stichting Zonnebank Breda (SZB). Deze Stichting werd enkele jaren geleden opgericht door Bredase energiecoöperaties.

Het doel van SZB? Kennis bundelen en de ontwikkeling van collectieve zonnedaken stimuleren. Dit kan met zowel SDE-subsidies als via postcoderozen. Stichting Zonnebank Breda ging van start met een zogeheten beperkt revolverend fonds, beschikbaar gesteld door de gemeente Breda. Inmiddels zijn er meer financiële partners.

Een collectief project via een postcoderoos

Via een postcoderoos kan iedereen die binnen een bepaald postcodegebied woont, deelnemen aan een collectief zonneproject. Dat is handig voor inwoners die geen panelen op het eigen dak kunnen of willen hebben. Deelname aan zo’n postcoderoos geeft recht op teruggave van de energiebelasting op elektriciteit gedurende 15 jaar.

Bij een postcoderoos werkt BRES altijd samen met SZB om het project voor te bereiden en deelnemers te werven. Is het plan organisatorisch en financieel rond? Dan wordt BRES eigenaar van de installatie die de exploitatie voor een periode van tenminste 15 jaar op zich neemt.

 

Princenstroom

Princenstroom, Meubelboulevard: 900 panelen

De Meubelboulevard Breda stelde 3.500 m2 dakoppervlak beschikbaar waarop het collectieve zonnedak 'Princenstroom' is gerealiseerd. 

Lees meer

Zonneveste

Bibliotheek Nieuwe Veste: 930 zonnepanelen

In 2016 ging het collectieve zonproject 'Zonneveste' na maanden voorbereiding van start. 

Lees meer

Leijzicht

Leijzicht: 400 zonnepanelen

Met de VvE van appartementencomplex Leijzicht in Brabantpark is door SZB in 2018 gewerkt aan een collectief dak via het postcoderoosmodel. 

Lees meer

Black & White sportsclub

Black & White: 528 zonnepanelen

Het zonnedak van de Sportsclub Black & White aan de Takkebijsters in Breda is toe aan de wervingsfase! 

Lees meer

Zonneweide Nieuwveer

Zonneweide Nieuwveer: 3000 panelen

Helaas heeft het bestuur van BRES in 2021 besloten om zich terug te trekken als beoogd exploitant van het zonnepark Nieuwveer. De voorbereidende werkzaamheden om dit park met een kleine 3000 panelen te realiseren waren al enige tijd gaande.

Lees meer

Den Hertogh

Appartementen Den Hertogh: 290 zonnepanelen

(Project van Stichting Zonnebank)

Dit project is ontstaan in samenwerking met de VvE van het appartementencomplex Den Hertogh aan de Oranjesingel.

Lees meer