Samenwerking met jouw buurt heeft veel voordelen. Samen weet je meer, vaak hebben mensen in de buurt al energiebesparende maatregelen getroffen. Hun ervaring is goud waard! De buurt mobiliseren is bovendien leuk en leerzaam. En als meerdere mensen in de wijk maatregelen uitvoeren, kan BRES een interessante korting regelen. 

BRES vindt het belangrijk om inwoners te stimuleren om hun huis energiezuiniger te maken. Ook willen we graag lokale duurzame initiatieven bij elkaar brengen. In diverse wijken rond Breda zijn verschillende initiatieven en projecten gestart. Kijk op de website WoonWijs Breda of jouw wijk er al bij zit! Of start zelf een initiatief. Je initiatief kun je ook aanmelden via WoonWijs Breda, zodat je een grotere bekendheid krijgt in de buurt. 

Wil je zelf aan de slag in jouw wijk? Dan helpen we je graag op weg, samen met onze partners Buurkracht en HOOM. We hebben een uitvoerig draaiboek klaarliggen en helpen je er stap voor stap doorheen. Want samen energie besparen is goedkoper, gemakkelijker en leuker.  

Wil je meer weten, neem dan contact op via WoonWijs Breda, de website van gemeente Breda en BRES. 

Brabantpark

Brabantpark

Bewoner Hans van Mensvoort: ‘Tegelijkertijd grote en kleine projecten realiseren.’

Hans van Mensvoort en zijn vrouw Natascha Dontsova wonen met hun twee kinderen in de wijk Brabantpark aan de Beverweg. Hun woning dateert uit de jaren vijftig. Hans is actief BRES-lid.
Tijdens zijn speurtocht naar hoe hun huis te verduurzamen kwam hij in contact met de coöperatie.

Lees meer

Belcrum

Belcrum

In 2016 zijn we samen met Menno de Lange en Kristie van Damme - Swolfs een actie gestart in Belcrum. Na een goede energie-avond in het Belcrum-huis zijn een aantal bewoners aan de slag gegaan met hun woning. 

Deze actie organiseerden we met de energiebespaarservice van Hoom. Ron Klasen, bewoner uit de wijk, heeft goede ervaringen met Hoom. Lees hieronder zijn verhaal.

Lees meer

Wijkactie Overakker

Wijkactie Overakker "Alle lof voor de mensen van HOOM!"

In maart hebben we een tweede wijkactie in Overakker georganiseerd. Dit keer organiseerde we de energie-avond bij bewoner Jan Schouw thuis.

Overbuurvrouw Mariëlle Houben heeft na onze actie in 2016 zonnepanelen laten plaatsen. In het interview lees je hoe zij en haar man tot deze keuze gekomen zijn.

Lees meer

Zandberg-Oost

Zandberg-Oost

De wijk Zandberg is al enige tijd actief met energie besparen. Het buurtteam, Sjef Bakers, Coky de Valk, Ad Bijma en Joop Vaane hebben verschillende buurtavonden georganiseerd in Zandberg-Oost. 

Lees meer

Duurzame huizenroute voor Sportpark I en II

Duurzame huizenroute voor Sportpark I en II

Het afgelopen jaar zijn de eerste succesvolle stappen gezet om samen Sportpark I en II energiezuiniger te maken. Samen met BRES en Hoom zijn er meer dan 20 maatregelen getroffen! Ook zijn veel buurtbewoners zelf aan de slag gegaan.

Lees meer