Je woning energiezuinig en comfortabel, de energievoorziening duurzaam en betaalbaar. 

BRES helpt inwoners in Breda en omgeving hun huis [energiezuinig en comfortabel] te maken. We helpen je energie duurzaam zelf op te wekken en we participeren in  projecten waarbij we collectief energie opwekken, zoals bij Windpark Hazeldonk.  Op deze pagina vind je de belangrijkste projecten van BRES.      

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. 

Projecten

BRES huis

BRES huis

BRES ondersteunt jou als woningeigenaar bij het energiezuinig en comfortabel maken van de woning.Met een energiegesprek krijg je inzicht in welke maatregelen je kunt treffen, wat ze kosten en hoeveel je ermee bespaart. Als je vervolgens maatregelen wilt treffen, dan kunnen we offertes voor je opvragen bij partijen waarvan wij zeker weten dat ze vakwerk leveren. 

Ben je van plan om jouw huis te verduurzamen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? BRES helpt je verder! Onze vrijwillige energiecoaches komen bij je langs voor een energie adviesgesprek. Zij lopen met jou door je woning om te kijken welke energiebesparende maatregelen je kunt treffen. Je krijgt onafhankelijk advies hoe je het energiegebruik kunt verlagen door je woning goed te isoleren en/of zelf energie op te wekken. Denk hierbij aan maatregelen zoals spouwmuur, dak en vloerisolatie, nieuwe CV ketel, warmtepomp en zonnepanelen. 

 

Lees meer


BRES in de buurt

BRES in de buurt

Samenwerking met jouw buurt heeft veel voordelen. Samen weet je meer, vaak hebben mensen in de buurt al energiebesparende maatregelen getroffen. Hun ervaring is goud waard! De buurt mobiliseren is bovendien leuk en leerzaam. En als meerdere mensen in de wijk maatregelen uitvoeren, kan BRES een interessante korting regelen. 

BRES vindt het belangrijk om inwoners te stimuleren om hun huis energiezuiniger te maken. Ook willen we graag lokale duurzame initiatieven bij elkaar brengen. In diverse wijken rond Breda zijn verschillende initiatieven en projecten gestart. Kijk op de website WoonWijs Breda of jouw wijk er al bij zit! Of start zelf een initiatief. Je initiatief kun je ook aanmelden via WoonWijs Breda, zodat je een grotere bekendheid krijgt in de buurt. 

Wil je zelf aan de slag in jouw wijk? Dan helpen we je graag op weg, samen met onze partners Buurkracht en HOOM. We hebben een uitvoerig draaiboek klaarliggen en helpen je er stap voor stap doorheen. Want samen energie besparen is goedkoper, gemakkelijker en leuker.  

Wil je meer weten, neem dan contact op via WoonWijs Breda, de website van gemeente Breda en BRES. 

Lees meer


BRES Wind

BRES Wind

Wind is een gratis energiebron die ons tot in lengte van jaren van energie kan voorzien. BRES geeft je als lid graag de mogelijkheid om mee te doen aan windmolenprojecten die in de buurt van Breda worden ontwikkeld. Zo word je zelf (mede)eigenaar van duurzame energiebronnen en profiteer je ook financieel! 

BRES werkt vaak samen met Bredase partners aan uiteenlopende windprojecten, zoals Windpark Hazeldonk Breda. Dit windpark bestaat uit drie windturbines, die sinds 2015 draaien langs de A16 bij Breda. Inwoners uit Breda en omgeving kochten 2000 obligaties en het project kreeg steun van lokale partners, zoals Energiefonds Brabant en Rabobank. 

Bij de ontwikkeling was dit samenwerken met lokale partners een uitgangspunt. Samen met lokale partijen ontstond er een schitterend windpark, waar inwoners van Breda van kunnen profiteren. Op de website van Windpark Hazeldonk BV lees je meer over dit project en hoe het begon. Ben je obligatiehouder en wil je weten hoe het er nu voor staat? Lees dan nu de update over het Windpark. 

 

 
 

Lees meer


BRES Zon

BRES Zon

BRES maakt duurzame en betaalbare energie mogelijk voor alle huishoudens in Breda. Steeds meer mensen zien de voordelen van zonnepanelen op hun dak. Toch kan het een kostbare investering zijn! BRES organiseert regelmatig collectieve inkoopacties, waarbij je 15% minder betaalt voor je zonnepanelen. BRES selecteert voor deze acties een lokale en betrouwbare installateur die een scherpe prijs hanteert. 

 Zonnepanelen op je eigen dak

Is jouw dak geschikt om zonnepanelen te plaatsen en wil je zelf energie opwekken? Doe dan mee met onze collectieve inkoopacties. Door gezamenlijk zonnepanelen in te kopen is de prijs een stuk lager. BRES neemt je het uitzoekwerk uit handen, BRES controleert je offerte en bewaakt de prijs en kwaliteit van de zonnepanelen.Tot 1 april 2020 kun je meedoen met de collectieve inkoopactie van BRES.

 Meedoen aan een zonproject?

Als zonnepanelen op je eigen dak niet kunnen omdat het dak verkeerd ligt, er te veel schaduw op de panelen valt, omdat je het niet mooi vindt of omdat je geen eigen dak hebt, kun je vaak  meedoen aan collectieve zonprojecten. Op dit moment zijn er geen collectieve zonprojecten, maar hou onze Facebook in de gaten voor het laatste nieuws op dit gebied.

 

Lees meer