Jorg Erpelinck over een ouder (gezins)huis verbouwen in Bavel

Jorg Erpelinck verhuisde met zijn gezin van een duurzaam gebouwd huis in Nieuw Wolfslaar naar een huis van 33 jaar oud in Bavel. ‘We wilden groter wonen’, vertelt Jorg, ‘daarom zijn we hierheen gegaan. In ons vorige huis hadden we al een warmtepomp en dat beviel ons enorm goed; het geeft een heel aangename constante temperatuur. In ons huis in Bavel wilden we dat ook graag.

Conita Vermeulen en Eloi Koreman over duurzaam bewonen van hun pand uit 1492

Om verdere klimaatverandering echt tegen te gaan moet er veel gebeuren. We moeten allemaal wat doen. Onze levensstijl aanpassen, anders wonen, werken en consumeren.‘Terug gaan’ kan juist vooruitgaan betekenen. Een inspirerend voorbeeld van mensen die deze visie al jaren in de praktijk brengen zijn het stel Conita Vermeulen en Eloi Koreman. 

Yoeri Schenau over verbouwen en verduurzamen van zijn huis uit 1933

Toen Yoeri Schenau de knoop doorhakte om zijn huis te verduurzamen, gaf hem dat een goed gevoel. Yoeri vertelt: ‘Ik wil graag een positieve bijdrage leveren, zowel privé als in mijn werk. Het gaat er mij om zelf een keuze te maken en te handelen naar waar je voor staat. Over hoe vér we zouden gaan met verduurzamen, daar had ik thuis en met vrienden wel discussies over.'

Frans Leerink over wonen

Bij huize Leerink in Bavel is er volop bedrijvigheid. Vier stuckadoors zijn bezig om alle buitenmuren van de woning van nieuw stuckwerk te voorzien. Ondanks dat Frans Leerink pas 80 jaar geworden is, heeft hem dat er niet van weerhouden om zijn huis te gaan verduurzamen. Hij heeft echt een gevoel voor een beter milieu en wat hij zelf kan doen pakt hij aan.

Michel Panis over wonen in een duurzaam gebouwd appartement

Energiecoach Michel heeft een hart voor duurzaamheid. Na zijn pensionering is hij zich er steeds actiever mee gaan bezighouden. Hij wil ook anderen inspireren en motiveren. Michel woont met zijn vriendin in de wijk IJpelaar in Breda. Hij kocht zijn huis in 2006 omdat het duurzaam gebouwd is.

Jan Verhoeven over zijn investering in zonnepanelen in Brabantpark 

Jan Verhoeven woont met zijn gezin met twee kinderen in de wijk Brabantpark. Op het dak van hun eigen woning liggen sinds vier jaar maar liefst 36 zonnepanelen. ‘Gezien de dalende rentes vond ik het beter om mijn geld aan zonnepanelen uit te geven dan het op de bank te laten staan. Het is een goede investering die je in ongeveer tien jaar terugverdient.