BRES maakt duurzame en betaalbare energie mogelijk voor alle huishoudens in Breda. Steeds meer mensen zien de voordelen van zonnepanelen op hun dak. Toch kan het een kostbare investering zijn! BRES organiseert regelmatig collectieve inkoopacties, waarbij je 15% minder betaalt voor je zonnepanelen. BRES selecteert voor deze acties een lokale en betrouwbare installateur die een scherpe prijs hanteert. 

 Zonnepanelen op je eigen dak

Is jouw dak geschikt om zonnepanelen te plaatsen en wil je zelf energie opwekken? Doe dan mee met onze collectieve inkoopacties. Door gezamenlijk zonnepanelen in te kopen is de prijs een stuk lager. BRES neemt je het uitzoekwerk uit handen, BRES controleert je offerte en bewaakt de prijs en kwaliteit van de zonnepanelen.Tot 1 april 2020 kun je meedoen met de collectieve inkoopactie van BRES.

 Meedoen aan een zonproject?

Als zonnepanelen op je eigen dak niet kunnen omdat het dak verkeerd ligt, er te veel schaduw op de panelen valt, omdat je het niet mooi vindt of omdat je geen eigen dak hebt, kun je vaak  meedoen aan collectieve zonprojecten. Op dit moment zijn er geen collectieve zonprojecten, maar hou onze Facebook in de gaten voor het laatste nieuws op dit gebied.

 

 

Zonneveste

Zonneveste

In 2016 ging het collectieve zonproject 'Zonneveste' na maanden voorbereiding van start. Het kwam tot stand door de samenwerking tussen de Nieuwe Veste, de lokale Energie Coöperatie BRES en de gemeente Breda. Op de bibliotheek kwam een enorm zonnedak, waar inwoners in konden investeren.

Lees meer

Princenstroom

Princenstroom

BRES steunt graag duurzame collectieve zonprojecten voor mensen die zelf geen zonnepanelen op hun dak willen of kunnen hebben. Dit gebeurt vaak door middel van een postcoderoos project, waarbij bepaalde postcodes een deel van een zonnepark kunnen kopen. Ook werken we graag mee aan burgerinitiatieven.

Lees meer

Collectieve Zon (stichting Zonnebank)

Collectieve Zon (stichting Zonnebank)

Samen goedkoper zonnepanelen kopen? Dat kan met een collectieve actie van BRES en stichting Zonnebank. De laatste collectieve inkoopactie was een groot succes. Deze werd beoordeeld met een 8,4! Daarom herhalen we nogmaals deze actie, dit keer voor alle huiseigenaren uit Breda. Je kunt tot 1 april 2020 meedoen met deze actie.

Lees meer