De drie turbines van Windpark Hazeldonk draaien sinds 2015 trots langs de A16 bij Breda. Het windpark is mede gefinancierd door crowdfinancing. Ongeveer 340 mensen uit de Breda en omgeving hebben geïnvesteerd in obligaties. 

Dat, en de keuze om met Bredase partners samen te werken, geven het windpark een lokaal en duurzaam karakter.

Gemeente Breda wil haar klimaatambities waarmaken met onder meer windenergie. In het voorjaar van 2014 heeft de gemeente Breda marktpartijen gezocht om het project op Hazeldonk te bouwen en te exploiteren. Windpark Breda Hazeldonk BV pakte de uitdaging. Zij wilde een lokaal betrokken windpark dat daarvoor ten eerste werd opengesteld voor deelname door particulieren, en vooral door samen te werken met energiecoöperatie BRES en Hezelaer Energy. Nu staat er een windpark waar ongeveer 300 Bredanaren in participeren en groene stroom van eigen bodem kunnen afnemen.

Benieuwd naar dit windpark en de productie van de molens? Bekijk hiervoor de website van Windpark Hazeldonk BV.

Ook groene stroom afnemen van Windpark Hazeldonk? Klik hier voor een vrijblijvende offerte.

 

BRES agenda

Geen komend evenement!

Interview

Duurzamer wonen in een pand uit 1915

Han Rijgersberg woont in de Burgemeester Passtoorsstraat in Breda. Hij heeft zonnepanelen laten leggen en veel kleine maatregelen genomen om duurzamer te wonen. Han vertelt: ‘Ik wek nu zelf duurzame energie op. Het bedrijf waar ik in eerste instantie informeerde naar de mogelijkheden vertelde me dat zonnepanelen leggen in onze straat niet mogelijk was. Later zag ik dat verschillende buren toch zonnepanelen op hun dak hadden. Ik heb me er opnieuw in verdiept en het bleek wel degelijk mogelijk om panelen te laten plaatsen, ook op het dak van ons huis uit 1915. Natuurlijk moet je de dakconstructie en de draagkracht altijd eerst goed laten checken door een deskundige.’

Lees meer