Bewoner Hans van Mensvoort: ‘Tegelijkertijd grote en kleine projecten realiseren.’

Hans van Mensvoort en zijn vrouw Natascha Dontsova wonen met hun twee kinderen in de wijk Brabantpark aan de Beverweg. Hun woning dateert uit de jaren vijftig. Hans is actief BRES-lid.
Tijdens zijn speurtocht naar hoe hun huis te verduurzamen kwam hij in contact met de coöperatie.

In 2016 zijn we samen met Menno de Lange en Kristie van Damme - Swolfs een actie gestart in Belcrum. Na een goede energie-avond in het Belcrum-huis zijn een aantal bewoners aan de slag gegaan met hun woning. 

Deze actie organiseerden we met de energiebespaarservice van Hoom. Ron Klasen, bewoner uit de wijk, heeft goede ervaringen met Hoom. Lees hieronder zijn verhaal.

In maart hebben we een tweede wijkactie in Overakker georganiseerd. Dit keer organiseerde we de energie-avond bij bewoner Jan Schouw thuis.

Overbuurvrouw Mariëlle Houben heeft na onze actie in 2016 zonnepanelen laten plaatsen. In het interview lees je hoe zij en haar man tot deze keuze gekomen zijn.

De wijk Zandberg is al enige tijd actief met energie besparen. Het buurtteam, Sjef Bakers, Coky de Valk, Ad Bijma en Joop Vaane hebben verschillende buurtavonden georganiseerd in Zandberg-Oost. 

Het afgelopen jaar zijn de eerste succesvolle stappen gezet om samen Sportpark I en II energiezuiniger te maken. Samen met BRES en Hoom zijn er meer dan 20 maatregelen getroffen! Ook zijn veel buurtbewoners zelf aan de slag gegaan.